Soal dan Kunci Jawab Siap UTS Semester 1 Bahasa Jawa Kelas 6 SD Terbaru

| 31 Agustus 2017

Download Contoh Soal dan Kunci Jawaban Mid Semester 1/ UTS Ganjil Kelas 6/ VI SD Mapel Bahasa Jawa Terbaru File Doc

Download Contoh Soal Mid Semester 1/ UTS Ganjil Kelas VI SD Mapel Bahasa Jawa


Salam sejahtera dan salam pendidikan bagi kita semuanya. Pada kesempatan kali ini, kami berbagi dengan sobat InformasiGuru terkait dengan contoh soal UTS 1 mapel Bahasa Jawa kelas 6 SD plus kunci jawabannya. Semoga sebaran materi yang telah kami persiapkan dengan baik ini bisa bermanfaat bagi Anda.

Untuk Anda yang kebetulan memiliki anak dan atau saudara yang masih menempuh pendidikan di kelas 6 SD, kiranya sebaran materi contoh soal yang kami bagikan ini bisa dijadikan pelengkap materi untuk persiapan menghadapi UTS ganjil pada tahun ajaran ini. Jika Anda adalah seorang guru, materi contoh soal ini bisa dijadikan sebagai pelengkap dalam menyusun soal ulangan untuk anak didik Anda.

Kami sediakan link untuk mengunduh contoh Soal dan Kunci Jawab Siap UTS Semester 1 Bahasa Jawa Kelas 6 SD Terbaru, selamat mendownload:



Baca Juga:

Selanjutnya kami petikkan beberapa contoh soal beserta kunci jawab UTS 1 mapel Bahasa Jawa kelas 6 SD tersebut, mari disimak:




UJIAN TENGAH SEMESTER GASAL
TAHUN PELAJARAN .......................

Mata Pelajaran : Bahasa Jawa
Nama Peserta : ......................................
Kelas : VI (Enam)
No. Absen : ......................................
Hari/Tanggal : ................................
Nilai :

Wacanen kang patitis wacan tembang macapat ing ngisor iki!
Kinanti
Padha gulungen ing kalbu,
ing sasmita amrih lantip,
aja pijer mangan nendra,
ing kaprawiran den kaesthi,
pesunen sariranira,
sudanen dhahar lan guling.
Dadia lakunireku,
cegah dhahar lan guling,
lan aja sukan-sukan,
anganggoa sawatawis,
ala watake wong suka,
nyuda prayitnaning batin.
Yen wis tinitah wong agung,
aja sira nggunggung dhiri,
aja leket lan wong ala,
kang ala lakunireki,
nora wurung ajak-ajak,
satemah anelulari.

I. Pilihen wangsulan sing bener kanthi menehi tandha silang (x)!

1. Tembang ing dhuwur kalebu jenise tembang Macapat ....
a. kinanthi
b. pucung
c. asmarandana
d. maskumambang

1. Wacana tembang Macapat ing dhuwur dumadi saka ... pada.
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4

2. Saben pada wacana tembang ing dhuwur dumadi saka ... gatra.
a. 3
b. 4
c. 5
d. 6

3. Ing pada 1 wacana kasebut becike dadi siswa kudu bisa nglatih diri supaya ....
a. biasa
b. kulina
c. pinter
d. trampil

4. Ing pada 1 wacana kasebut becike dadi wong aja mung nggedhekake ....
a. mangan karo turu
b. mangan karo ngombe
c. mangan karo sinau
d. mangan lan dolanan

5. Tetembungan kaprawiran den kaesthi ing pada 1 wacana kasebut tegese
kaprawiran kudu ditindaake kanthi ....
a. sembrana
b. temen
c. sabisane
d. sakarepe

6. Bakune gagasan (pokok pikiran) sing bisa dijupuk saka pada 1 wacana kasebut,
yaiku ....
a. dadi wong iku santai wae
b. wong urip iku ora usah ngaya, mangan lan turu kudu cukup
c. dadi wong iku antarane nyambut gawe lan istirahat kudu cukup
d. wong urip iku kudu akeh nglatih dhiri supaya pinter, aja mung nggedhekake
mangan lan turu

7. Tegese ukara dadia lakunireku lan aja sukan-sukan ing pada 2 wacana
kasebut, yaiku dadi wong iku aja mung urip ....
a. sedhih
b. susah
c. prasaja
d. seneng-seneng

8. Tegese ukara Yen wis tinitah wong agung ing pada 3 wacana kasebut, yaiku
yen wis ditakdirake dadi ....
a. wong gedhe
b. wong cilik
c. wong mlarat
d. wong apik

9. Tegese tetembungan nggunggung dhiri ing pada 3 wacana kasebut, yaiku ....
a. pinter
b. wasis
c. sombong
d. prasaja

10. Paugeran(aturan/pedoman) ing tembang macapat ana 3, yaiku kang kasebut ing
ngisor iki, kajaba ....
a. guru gatra
b. guru wilangan
c. guru lagu
d. guru sastra

11. Cacahe gatra(baris) saben sapada ing tembung macapat diarani ....
a. guru basa
b. guru sastra
c. guru gatra
d. guru wilangan

12. Cacahe wanda (suku kata) saben sagatra ing tembang macapat diarani ....
a. guru sastra
b. guru gatra
c. guru lagu
d. guru wilangan

13. Tibaning swara ing saben pungkasane gatra ing tembang macapat diarani ....

a. guru gatra
b. guru wilangan
c. guru lagu
d. guru sastra

14. Ing ngisor iki bab-bab sing kudu digatekake anggone maca geguritan, kajaba ....

a. kudu apal isine geguritan
b. kudu nggatekake pocapan lan wiramane
c. bisa maragakake kanthi mimik lan ekspresi sing trep
d. mangerteni isi lan karepe geguritan kasebut, banjur dirasakake

15. Endahing geguritan dumunung ing bab-bab kaya kang kasebut ing ngisor iki,
kajaba ....

a. nggunakake wirama utawa lagune
b. busanane basa kang maneka warna
c. pilihane tetembungan sing mentes, trep, lan mantesi
d. tanpa nggunakake busanane basa kang maneka warna

16. Wawancara kang pitakone ora ditemokake luwih dhisik, gumantung
marang swasanane wawancara, dene respondhen bebas njawab gumantung
marang pitakone, kalebu wawancara ....
a. bebas
b. individual
c. konferensi
d. Terpimpin

II. Isenana cecek-cecek ing ngisor iki kanti jawaban kang bener!
21. Wit gedhang arane ....
22. Isine asem arane ....
23. Godhong asem arane ....
24. Witing jagung, mas, yen ... kudu dietung.
25. Roning mlinjo,sampun sayah nyuwun ....
26. Wohing aren, tansah ... marang Pengeran.

KUNCI JAWABAN

I.

1. A 11. D
2. C 12. C
3. D 13. D
4. C 14. C
5. A 15. A
6. B 16. D
7. D 17. A
8. D 18. C
9. A 19. A
10. C 20. B

II.

21.Debog
22.Klungsu
23.Sinom
24.Bon
25.Ngaso
26.Eling
27.Piyik
28.Gogor
29.Supit
30.Tawan

III.

31.Wong tanah Jawi
32.Panembahan Senapati
33.Nuladha laku utama
34.9 Gatra
35.Guru wilangane : 8, 8, 8, 8, 7, 8, 7, 8, 12
     Guru lagune : a, i, a, i, i, u, a, i, a.

Dipersilahkan untuk mendonwload file tersebut pada tautan yang telah kami sediakan agar mendapatkan file yang lengkap dan utuh.

Kami cukupkan sampai di sini tulisan kami yang berjudul:

Soal dan Kunci Jawab Siap UTS Semester 1 Bahasa Jawa Kelas 6 SD Terbaru

Semoga sebaran informasi ini bermanfaat dan salam sukses selalu untuk Anda!


InformasiGuru.Com Updated at: 05.48

0 comments:

Posting Komentar

Komentar Anda Sangat Dibutuhkan Untuk Tetap Menjalin Silaturahmi